Salata asiatica de legume cu macaroane
PrinteazaSalata asiatica de legume cu macaroane din: ceapa, macaroane, rosii, morcov, fasole, porumb, alune, otet, untdelemn, sare, piper, ardei, verdeata.
Ingrediente:
- 6 cepe verzi
- 500 g macaroane scurte
- 4 rosii
- 1 morcov mijlociu
- o jumatate conserva de fasole verde
- o conserva mica de boabe de porumb
- 50 g alune prajite
Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper macinat, 1 lingurita de ardei iute tocat marunt (fara nervuri si seminte), verdeata tocata (patrunjel sau marar).
Mod de preparare:
Salata asiatica de legume cu macaroane: Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin untdelemn. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si de codita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in patru pe lung, apoi in stifturi cat mai subtiri.
Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb.
Alunele se prajesc in tigaie fara untdelemn, apoi se sfarama nu prea marunt in piulita.
Se pun toate legumele si alunele intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut cu furculita.
Se serveste salata cu macaroanele caldute sau fierbinti.
Pofta buna!