Salata asortata cu oua
PrinteazaSalata asortata cu oua
- 4 ouă
- 150 g mazăre congelată
- sare
- 1 lămâie
- 200 g iaurt natural (gras, fără conservanţi)
- câte 1/2 legătură arpagic (sau ceapă mică) şi busuioc
- piper
- 2 salate mici
- 2 morcovi
- 1 legătură ridichi
Preparare:
Fierbeţi ouăle tari. Decongelaţi mazărea şi fierbeţi-o în apă cu sare circa 5 minute conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi scurgeţi-o într-o strecurătoare. Spălaţi lămâia bine cu apă fierbinte, uscaţi-o şi radeţi-i coaja, apoi stoarceţi-o.
Amestecaţi atât sucul, cât şi coaja de lămâie cu iaurtul. Spălaţi arpagicul şi busuiocul şi tăiaţi-le rulouri mici. Amestecaţi-le cu iaurtul şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Pregătiţi salata şi legumele. Tăiaţi salata bucăţi şi tapetaţi cu ea 4 farfurii. Tăiaţi morcovii cu un cuţit special bucăţi subţiri, iar ridichile rondele.
Curăţaţi ouăle şi tăiaţi-le în opt. Amestecaţi toate legumele, aşezaţi-le pe farfurie şi ornaţi cu bucăţile de ouă. Alături de salată serviţi dressin-gul cu iaurt şi ierburi aromate.
Pofta buna!