Salata asortata cu vinete
PrinteazaSalata asortata cu vinete din: vinete, ceapa, maioneza, sare, rosii, cascaval.
- 2-3 vinete
- 1 ceapă
- 3-4 linguri maioneză light
- sare
- 3-4 rosii
Pentru decor:
- 3 linguri maioneză light
- 2 linguri cascaval ras
- căteva roşii cherry
Mod de preparare:
Alegi vinete subţiri şi lungi, care au mai puţine seminţe. Le coci pe flacără şi le decojeşti cât sunt calde, îndepărtând toate urmele de coajă arsă.
Le laşi timp de aproximativ 30 de minute pe un tocător de lemn înclinat, să se scurgă zeama amăruie. Toci vinetele cât mai mărunt, cu ajutorul unei ustensile nemetalice.
Cureţi ceapa şi o tai cât poţi de mărunt. Pui vinetele într-un castron şi încorporezi treptat maioneza acrişoară, sare după gust şi ceapă tocată.
Tai roşiile în cubuleţe şi le laşi puţin să se scurgă. Aşezi pe un platou salata de vinete, iar deasupra pui un strat de roşii cubuleţe.
Acoperi cu un strat uniform de maioneză pe care presari caşcaval ras. Decorezi cu roşiile cherry.
Pofta buna!