Salată asortată cu dovlecei şi somon
PrinteazaSalată asortată cu dovlecei şi somon din: salata romana, dovlecei, gogosari, paine, unt, sare, somon, piper, suc de lamaie, rosii uscate, ulei de masline, otet balsamic alb si hasmatuchi.
Ingrediente:
- 1 salata romana
- 3 dovlecei
- 200 g gogosari sau ardei grasi mici murati
- 100 g paine alba
- 20 g unt
- sare
- 60 g somon fara piele
- piper
- 1 lingura suc de lamaie
- 80 g rosii uscate conservate in ulei
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic alb
- hasmatuchi
Mod de preparare:
curăţă salata romană şi legumele şi se spală. Se taie dovleceii felii şi ardeii graşi se taie bucăţi.
taie pâinea cuburi şi se prăjesc într-o tigaie, în unt. Se sărează, se scot şi se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. spală somonul, se şterge şi se taie cuburi.
sărează şi se piperează peştele şi se stropeşte cu suc de lămâie.
prăjeşte cu roşiile şi 2 linguri de ulei, într-o tigaie încinsă, 5-8 min., amestecând. amestecă oţetul cu sare şi piper şi se înglobează cu telul 2 linguri de ulei. rulează felile de dovlecei şi se aşază în boluri, cu salata.
aşază în mijloc ardeiul gras, somonul şi crutoanele; se stropeşte cu dressing. Se servesc cu hasmaţuchi.
Salată asortată cu dovlecei şi somon
Pofta buna!