Salata cu avocado si crabi
PrinteazaO reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara, avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi.
- 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze rosii)
- 600 g miez de anghinara
- 2 avocado (copti)
- 200 g crabi
- 6 lingurite otet de sherry
- 1 lingurita sare
- piper negru macinat
- 2 lingurite ceapa verde taiata marunt
- 2 lingurite verdeturi asortate taiate marunt
- 8 lingurite ulei de masline
- 8 oua fierte taiate in doua
- 80 g caviar de somon
- 400 g somon afumat taiat felii subtiri
- frunze de verdeturi asortate pentru ornat
Mod de preparare:
Se desfac frunzele de la salată. Miezul de anghinară se lasă să se scurgă şi se taie felii. Cele două avocado se taie fiecare în două, se scot sâmburii, iar partea cărnoasă se scobeşte cu o linguriţă din coajă şi se taie în felioare.
Oţetul pentru sosul marinat se toarnă într-un castron. Se adaugă sarea, piperul, ceapa şi verdeţurile. Se încorporează şi uleiul cu telul. Crabii, felioarele de avocado. salata şi anghinara se marinează în sos şi se aranjează pe farfurii.
Fiecare farfurie se ornează cu ouă. caviar de somon, felii de somon şi verdeţuri.
Salata cu avocado si crabi
Pofta buna!
Tare salata asta