Salata de avocado cu dovleac si grapefruit
PrinteazaSalata de avocado cu dovleac si grapefruit din: dovleac, avocado, grapefruit rosu, patrunjel verde, samburi de rodie, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
- 150 g dovleac taiat subtire
- 150 g avocado
- 150 g grapefruit rosu
- patrunjel verde
- 2 linguri samburi de rodie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet balsamic
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleacul se ţine 20 minute la cuptor, fără să se ardă, apoi se taie panglică, folosind instrumentul ce decojit sau, după îndemânare, un cuţit de filetat carne. Grapefruitul se curăţă de coajă şi de pielitele albe, iar avocado de sâmbure, tăindu-se, apoi, amândouă, în bucăţi de 5-6 cm lungime.
Se amestecă toate ingredientele într-un bol, se stropesc cu o vinegretă simplă (ulei, oţet balsamic, sare, piper), se amesteci, apoi se decorează cu frunze de pătrunjel verde şi sâmburi de rodie. Opţional, se pot adăuga câteva nuci de caju sau migdale.
Salata de avocado cu dovleac si grapefruit
Pofta buna!