din: steak de porc, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare, piper. Această rețetă vă va învăța cum să pregătiți un steak de porc suculent, cu o marinadă pe bază de ulei de măsline, rozmarin și usturoi, care va adăuga un gust irezistibil cărnii. Este o opțiune excelentă […]
Salată de avocado cu zmeură
PrinteazaSalata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata, zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper.
Ingrediente:
- 2 fructe de avocado
- 175 g frunze asortate de salata
- 100 g zmeura
- crengute de menta verde pentru ornat
vinegreta:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite otet de zmeura
- 1 lingura smantana
- coaja rasa fin de la 1/2 portocala
- 0.5 lingurita suc de portocale
- un praf de zahar pudra
- piper dupa gust
Mod de preparare:
pun toate ingredientele pentru vinegreta de zmeura intr-un castron mare de salata, se presara piper dupa gust si se amesteca bine.
taie avocado in doua si se scot samburii, apoi se descojesc si se taie pulpa cubulete. adauga imediat in dressing si se amesteca repede, pentru a nu avea timp sa se innegreasca.
Se adauga frunzele de salata in castron si se amesteca usor cu bucatile de avocado.
presara boabele de zmeura si se orneaza cu crengute de menta. serveste imediat.
Salată de avocado cu zmeură
Pofta buna!
Tzatziki: Sosul Grecesc Perfect – Istoria, Rețeta și Secretele Sale
Tzatziki, cu textura sa cremoasă și gustul răcoritor, nu este doar un simplu sos – este o parte esențială a bucătăriei grecești, având o istorie bogată și o evoluție interesantă. Iși are rădăcinile în bucătăria otomană, cu influențe din Orientul Mijlociu și Balcani. Se crede […]