Salata cu bacon, rosii cherry si ridichi
PrinteazaSalata cu bacon, rosii cherry si ridichi din: ceapă roşie, zeama de lamaie, bacon afumat, salată iceberg, roşii cherry, castravete, ridichi de lună, lapte bătut, maioneză, brânză Roquefort sau altă brânză cu mucegai albastru, oţet de vin alb, usturoi, chives.
Ingrediente:
- 1 ceapă roşie, tăiată subţire
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 6 felii de bacon afumat, fără şorici
- 1 salată iceberg, cotorul îndepărtat
- 200g de roşii cherry, tăiate pe jumătate
- 1 castravete, tăiat în felii subţiri
- 100g ridichi de lună
Pentru dressing:
- 100ml de lapte bătut
- 5 linguri de maioneză
- 50g de brânză Roquefort sau altă brânză cu mucegai albastru, mărunţită
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- câteva fire de chives, tocate fin
Mod de preparare:
Intr-un bol, amestecă ceapa roşie cu zeama de lămâie, acoperă bolul cu folie alimentară şi lasă-l deoparte.
Găteşte baconul într-o tigaie fără a adăuga ulei, la foc mediu, timp de 10-15 minute, întorcându-l la jumătatea intervalului, până când este foarte crocant.
Transferă-l pe un şervet de bucătărie, apoi mărunţeşte-l şi lasă-l deoparte.
Pentru a prepara dressingul, pune toate ingredientele într-un bol, asezonează şi amestecă cu telul până când obţii un sos omogen.
Taie salata grosier şi aşaz-o pe un platou sau într-un bol, alături de roşii, castravete, ridichi şi ceapă. Chiar înainte de a o servi, adaugă dressingul şi presară baconul mărunţit deasupra.
Salata cu bacon, rosii cherry si ridichi
Pofta buna!