Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul şi […]
Salata de bame cu usturoi
PrinteazaSalata de bame cu usturoi din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel.
- 400 g bame
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper negru macinat
- o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi lămâia. Se asezonează cu sare şi piper.
Se adaugă usturoiul tăiat mărunt si se amestecă bine; se lasă până se fierb bamele.
Se taie coditele bârnelor, având grijă să nu se reteze păstaia, căci altfel bamele vor lăsa un lichid lipicios.
Se fierb într-o oală cu apă puţin sărată timp de 4-5 minute, doar până ce se frăgezesc.
Se lasa sa se scurga.
Se amestecă bamele în dressing şi se lasă la marinat 20-25 minute; se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt si se potriveşte de sare, piper şi lămâie;
Se serveşte cu pâine prăjită sau cu foccacia.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de bame cu carne de vita
Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]