Salata de bame
PrinteazaSalata de bame din: bame, otet, ardei iuti, coriandru, sare, miere.
- 1 kg bame tinere
- 1 I oţet din vin
- 3 ardei iuţi
- 3 linguriţe boabe de coriandru
- sare
- 6 linguri miere
Mod de preparare:
Bâmele se curăţă de codiţe şi se opăresc în 500 ml oţet dizolvat în 500 ml apă. Se fierb 5 minute, apoi se trec printr-un jet de apă şi se lasă la scurs.
Intr-un vas se pune la fiert 1 litru de apă, în care se adaugă mierea, 500 ml oţet, coriandrul, ardeii iuţi şi sarea.
Bâmele se pun în borcane, se toarnă peste ele sosul fierbinte şi se închid ermetic cu capace. Pentru sterilizare, se pun borcanele la fiert într-o oală cu apă, timp de 20 minute.
Pofta buna!