Salata belgiana cu andive
PrinteazaO reteta de salata belgiana cu andive din: andive, telina, maioneza, pere, boia dulce, sare, ulei, faina, mustar, zeama de lamaie si condimente.
- 250 g andive
- 2 telina
- 4 linguri maioneza
- 2 pere
- un varf cutit boia dulce
- sare
pentru maioneza:
- 40 ml ulei
- 1 lingura cu varf faina
- 150-200 ml apa calda
- 2 linguri mustar
- 10 linguri ulei
- zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita condimente
Mod de preparare:
Cureţi andivele şi le tai în bucăţi de 1-2 cm. Cureţi de coajă ţelina şi perele şi le dai pe răzătoarea cu găuri mari. Intr-o salatieră aşezi ingredientele în straturi: un strat de ţelină rasă presărată cu sare, unul de maioneză şi la urmă perele şi andivele. Acoperi salata cu maioneză amestecată cu boiaua de ardei dulce.
Pregăteşti maioneza: Pui uleiul la încălzit, adaugi 1 lingură plină cu făină, apa caldă şi 1 linguriţă de condimente. După ce s-a fiert compoziţia, o laşi la răcit, apoi o freci cu mixerul sau cu lingura.
Adaugi muştarul şi zeama de lămâie. Amesteci în continuare. Maioneza o poţi folosi şi pentru zilele de post.
Salata belgiana cu andive
Pofta buna!