Salata de boeuf romaneasca

Printeaza

Salata de boeuf romaneasca din: carne de vita, cartofi, morcovi, mazare, mar, castraveti acri, oua, mustar, lamaie, masline, gogosari.

Ingrediente:

  • 500g came de vita
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg morcovi
  • o conserva mica de mazare
  • 1 mar ionatan
  • 3-4 castraveti acri in saramura

 

Ingrediente  maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei,  mustar, zeama de la o lamaie,  masline si gogosari pentru decor

 

Mod de preparare:

Salata de boeuf romaneasca: Pui la fiert separat: cartofii in coaja si morcovii curatati, carnea in apa rece cu sare, un ou.

Cat timp fierb acestea, tai marunt castravepi si ii presezi de zeama pe ca­re si-o lasa. Faci maione­za pentru care treci prin sita galbenusul fiert sau il pasezi cu furculita, adaugi gal­benusul crud (atentie, spargi oul separat ca sa te asiguri ca nu e vechi), presari un praf de sare si adaugi o lingura  de mustar

Pui totul la mixer si torni uleiul in fir subtire.Ai mai multe ingrediente acre castraveti, mustarul si zeama de lamaie asa ca pune putin din fiecare, gusta si apoi mai adaugi.

Tai marunt carnea, cartofii si morcovii si dai marul prin razatoarea cu ochiuri mici.

Pui toate ingredientele intr-un vas, pui ma­ioneza din care opresti pen­tru decor si amesteci cu grija sa nu sfarami ingredientele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.