Salata de boeuf romaneasca
PrinteazaSalata de boeuf romaneasca din: carne de vita, cartofi, morcovi, mazare, mar, castraveti acri, oua, mustar, lamaie, masline, gogosari.
Ingrediente:
- 500g came de vita
- 1 kg cartofi
- 1/2 kg morcovi
- o conserva mica de mazare
- 1 mar ionatan
- 3-4 castraveti acri in saramura
Ingrediente maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250 ml ulei, mustar, zeama de la o lamaie, masline si gogosari pentru decor
Mod de preparare:
Salata de boeuf romaneasca: Pui la fiert separat: cartofii in coaja si morcovii curatati, carnea in apa rece cu sare, un ou.
Cat timp fierb acestea, tai marunt castravepi si ii presezi de zeama pe care si-o lasa. Faci maioneza pentru care treci prin sita galbenusul fiert sau il pasezi cu furculita, adaugi galbenusul crud (atentie, spargi oul separat ca sa te asiguri ca nu e vechi), presari un praf de sare si adaugi o lingura de mustar
Pui totul la mixer si torni uleiul in fir subtire.Ai mai multe ingrediente acre castraveti, mustarul si zeama de lamaie asa ca pune putin din fiecare, gusta si apoi mai adaugi.
Tai marunt carnea, cartofii si morcovii si dai marul prin razatoarea cu ochiuri mici.
Pui toate ingredientele intr-un vas, pui maioneza din care opresti pentru decor si amesteci cu grija sa nu sfarami ingredientele.
Pofta buna!