Salata de boeuf cu vitel
PrinteazaSalata de boeuf cu vitel din: carne de vitel, cartofi, castraveti, morcovi, gogosari, maioneza, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de viţel (sau un piept de pui mai mare)
- 12 cartofi potriviţi
- castraveţi şi gogoşari în oţet
- 3 morcovi
- sare
- piper
- maioneză
Mod de preparare Salata de boeuf cu vitel:
Legumele şt carnea se fierb în apă cu puţină sare şi, după ce au fiert, se scot şi se pun deoparte într-un vas.
Dacă le mai lăsaţi în apă, se înmoaie prea tare şi salata iese moale.
Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoşarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi.
La fel se procedează cu carnea, cartofii şi morcovii, tăindu-le cubuleţe de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper, apoi se lasă deoparte.
Se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare.
Cu restul de maioneză se ornează salata.
Pofta buna!