Salata de boeuf cu vitel

Printeaza

Salata de boeuf cu vitel din: carne de vitel, cartofi, castraveti, morcovi, gogosari, maioneza, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de viţel (sau un piept de pui mai mare)
  • 12 cartofi potriviţi
  • castraveţi şi gogoşari în oţet
  • 3 morcovi
  • sare
  • piper
  • maioneză

 

Mod de preparare Salata de boeuf cu vitel:

Legumele şt carnea se fierb în apă cu puţină sare şi, după ce au fiert, se scot şi se pun deoparte într-un vas.

Dacă le mai lăsaţi în apă, se înmoaie prea tare şi salata iese moale.

Până se răcesc, se pot tăia castraveţii si gogoşarii cubuleţe şi se pun într-un lighean, bine storşi.

La fel se procedează cu carnea, cartofii şi morcovii, tăindu-le cubuleţe de aceeaşi mărime. Se adaugă sare, piper, apoi se lasă deoparte.

Se face o maioneză de aproximativ 500 de grame. Se adaugă 3/4 din maioneză în salată şi se amestecă bine. Dacă mai trebuie, se mai adaugă sare.

Cu restul de maioneză se ornează salata.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.