Salata Boueuf de post
PrinteazaSalata Boueuf de post din: morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, cartofi rosii, castraveti murati, fasole, lamaie, sare, mustar, ulei.
- 500 g morcovi carote
- 2 cepe roşii
- 1 ţelină mare
- 200 g păstârnac
- 200 g pătrunjel
- 500 g cartofi roşii
- 5 castraveţi muraţi
- 250 g fasole albă
- 1 lămâie
- sare
- muştar
- ulei
Mod de preparare:
Zarzavatul se pune la fiert cu fasolea albă. Apoi se taie zarzavaturile cubuţele (mai puţin ceapa).
Se dă fasolea prin maşina de tocat, se adaugă ceapa, apoi se freacă cu muştar şi ulei până se obţine o maioneză.
Se adaugă zeamă de lămâie.
Se amestecă maioneza cu zarzavatul, se pun şi castraveţii tăiaţi cubuleţe şi se potriveşte de sare.
Salata se pune pe un platou, se ornează cu gogoşari, măsline şi verdeaţă.
Pofta buna!