Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata
PrinteazaSalata cu branza de capra, cartofi si verdeata din: cartofi, fasole verde, broccoli, mazare, ulei de masline, dovlecei, ceapa verde, frunze de spanac, menta, branza de capra, mustar ulei de masline, suc de lamaie si coaja de lamaie.
- 500 g cartofi
- 250 g fasole verde
- 250 g broccoli
- 250 g mazare (le poti gasi pe toate la un loc, in amestecurile de legume congelate)
- 1 lingura ulei de masline
- 3 dovlecei
- 6 cepe verzi
- 100 g frunze de spanac
- 2 linguri menta
- 200 g branza de capra
- 1 lingura mustar iute
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie (sucul si coaja rasa)
Mod de preparare:
Fierbe cartofii in apa sarata timp de 10 minute. Cand se mai racesc putin, taie-i rondele.
Fierbe legumele congelate pana se inmoaie usor.
Scurge-le bine si pune-le intr-un castron.Incinge o lingura de ulei de masline intr-o oala, adauga dovleceii (curatati si taiati felii) si caleste-i la foc mediu timp de 5 minute.
Lasa-i putin sa se ra-ceasca, apoi pune-i in castron, peste legumele fierte.
Taie rondele cepele verzi si pune-le peste amestecul de legume, adauga apoi frunzele de spanac (acesta este preferabil sa aiba frunzele mici), menta tocata si amesteca bine.
Presara apoi branza sfaramata.
Amesteca bine mustarul cu trei linguri ulei de masline si zeama si coaja de lamaie.
Toarna sosul peste salata inainte de servire.
Salata cu branza de capra, cartofi si verdeata
Pofta buna!