Salata cu branza de capra si spanac
PrinteazaSalata cu branza de capra si spanac din: ridichi, frunze de spanac, frunze de salata asortata, germeni de fasole, ceapa verde, paine bagheta, ulei de masline, branza de capra, suc de lamaie, zahar brun, apa, sare, piper.
- 1 legatura ridichi
- 1 mana frunze de spanac
- 1 pachet frunze de salata asortate
- 100 g germeni de fasole
- 2 linguri ceapa verde tocata
- 8 felii paine bagheta
- 1 lingura ulei de masline
- 8 felii branza de capra
vinegreta:
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 2-3 linguri suc de lamaie
- 1 praf zahar brun
- 1/2 lingura apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata ridichile si se taie felii. Se asaza intr-un castron, in care se mai adauga frunzele de spanac si de salata curatate, precum si germenii de fasole. Se amesteca usor si se pastreaza la frigider.
Se prepara vinegreta: se amesteca uleiul cu sue de lamaie, zahar si apa; se sareaza, se pi- pereaza si se lasa sa se marineze.
Se pun feliile de bagheta pe o tava tapetata cu hartie de copt; se stropesc cu ulei si se coc pe gratarul cuptorului. Cand incep sa se rumeneasca, se asaza pe fiecare cate o felie de branza si se mai coc putin.
Se adauga vinegreta si ceapa verde la salata si se amesteca. Apoi se portioneaza; la fiecare porfie se adauga cate 2 felii de paine cu branza.
Salata cu branza de capra si spanac
Pofta buna!