Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]
Salată cu brânză de capră
PrinteazaSalată cu brânză de capră din: branza feta, baton de paine, ulei de masline, suc de lamaie, mustar dijon, usturoi, frunze de salata, sare si piper.
Ingrediente:
- 100 g feta, preferabil rotunda
- 1 baton de paine taiat felii
- 40 ml ulei de masline
- 10 ml suc de lamaie sau otet de vin alb
- 10 g mustar Dijon
- 1 catel de usturoi, pisat
- 5 frunze de salata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge grill-ul la foc mare. Taie brânza în 4 rondele. Prăjeşte feliile de pâine pe ambele părţi, apoi pune brânza peste ele.
Condimentează brânza cu piper negru, stropeşte-o cu puţin ulei de măsline, apoi las-o la grill pentru 2-3 minute.
Intre timp, amestecă muştarul, sucul de lămâie şi usturoiul cu uleiul de măsline rămas.
Condimentează dressing-ul, apoi toarnă peste frunzele de salată.
Aşază salata pe o farfurie şi pune deasupra pâinea prăjită cu brânză.
Salată cu brânză de capră
Pofta buna!
Rețetă de Oaie la Ceaun – Tradițională și Gustoasă
Rețetă de Oaie la Ceaun – Tradițională și Gustoasă din: carne de oaie, ceapa, usturoi, cartofi, rosii, ardei grasi, morcovi, vin rosu sec, ulei de floarea soarelui, boia dulce, cimbru, sare, piper, apa. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (pulpa sau șoriciul) 2 cepe mari, tăiate mărunt 4 căței de usturoi, mărunțiți 4 cartofi, […]