Salata cu branza si ceapa verde
PrinteazaSalata cu branza si ceapa verde din: salata verde, ridichi, castravete, ceapa verde, branza, mustar, lamaie, ulei, boia, menta, sare.
Ingrediente:
- 1 salată verde mare
- 1 legătură ridichi
- 1 castravete cornişon
- 2 legături ceapă verde
- 250 g brânză dulce
- 1 linguriţă muştar
- 1 lămâie
- 3 linguri ulei de măsline
- boia dulce
- 1 legătură mentă verde
- sare
Mod de preparare Salata cu branza si ceapa verde:
Speli salata frunză cu frunză şi, după ce s-au scurs, le rupi în fâşii.
Cureţi ceapa verde şi o tai în rondele pe care le căleşti nu mai mult de 1 minut, într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, sare şi puţină boia.
Speli şi cureţi castravele şi ridichile.
Tai castravetele şi ridichile în rondele fine. Amesteci într-un bol salata, ridichile, castravetele, ceapa şi menta fin tocată.
Din loc în loc, pui cu linguriţa grămăjoare de brânză dulce, pe care le presari cu boia şi sare după gust.
Amesteci într-un borcan, prin agitare, muştarul, zeama de lămâie, uleiul de măsline şi puţină sare.
Stropeşti salata cu dressingul şi o oferi imediat spre consum.
Pofta buna!