Salata de branza halloumi cu pepene rosu si seminte de dovleac
PrinteazaSalata de branza halloumi cu pepene rosu si seminte de dovleac din: bulgur, seminte de dovleac, ulei de masline, branza halloumi, castravete, patrunjel, menta, coriandru, busuioc, lamaie, pepene rosu.
Ingrediente:
- 200g de bulgur
- 50g seminte de dovleac
- 3 linguri ulei de masline
- 250g de branza halloumi, taiata in 10-12 felii
- 1 castravete, taiat in doua pe lungime, semintele indepartate, restul taiat cuburi
- 1 legatura mare de patrunjel, menta, coriandru sau busuioc (ori un amestec din aceste ierburi) tocate
- coaja rasa si zeama de la 2 lamai
- 1/4 pepene rosu, taiat cuburi
Mod de preparare:
Fierbe un ibric de apa. Pune bulgurul intr-un bol, impreuna cu sare si piper, toarna suficienta apa calda pentru a-l acoperi, apoi acopera bolul cu folie alimentara si lasa-l deoparte pentru ca cerealele sa absoarba lichidul, in timp ce tu prepari restul ingredientelor.
Incinge o tigaie mare, pune in ea semintele de dovleac, prajeste-le cateva minute pana cand incep sa se crape si sa sara, apoi transfera-le intr-o farfurie si lasa-le deoparte. Incinge putin ulei in tigaie.
Pune in ea feliile de branza si prajeste-le 2-3 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni usor.
Dezveleste bulgurul si verifica daca s-a inmuiat (dacă nu, acopera-l din nou si lasa-l alte 5 minute).
Toata apa trebuie sa se fi absorbit, dar daca nu se intampla asta, scurge lichidul in exces.
Adauga in bol uleiul ramas, castravetele, ierburile, coaja rasa si zeama de lamaie si semintele de dovleac si amesteca-le cu graul bulgur.
Transfera totul pe un platou, asaza deasupra cuburile de pepene si feliile prajite de halloumi si presara verdeata.
Salata de branza halloumi cu pepene rosu si seminte de dovleac
Pofta buna!