Miel la Proțap din: miel, ulei, sare, piper, rozmarin, cimbru, usturoi, suc si coaja de lamaie, vin. Mielul la proțap este un fel de mâncare tradițional, adesea asociat cu sărbătorile de Paște sau cu alte ocazii speciale. Gătit lent pe jar, mielul capătă o textură fragedă și un gust deosebit, fiind aromatizat cu ierburi aromatice […]
Salată cu branza, pui si spanac
PrinteazaSalată cu branza, pui si spanac
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui fiert
- 1/2 kg spanac
- 3 roşii
- 2 castraveţi
- 1 ceapă mare uscată sau 1 legătură ceapă verde
- 1 felie de telemea mai zvântată (uscată)
- 2 ouă fierte tari
- 1 legătură de pătrunjel sau mărar
- sare
- ulei
- oţet de mere
Mod de preparare:
Salată cu branza, pui si spanac: Speli bine pieptul de pui şi îl pui la fiert în apă rece. se spala frunzele de spanac, le îndepărtezi nervurile şi le tai fideluţă.
Speli şi tai felii roşiile şi castraveţii, toci ceapa şi le amesteci cu spanacul.
Dezosezi pieptul de pui fiert, îl tai mărunt şi-l adaugi peste legume.
Tai ouăle felii şi telemeaua o razi şi le adaugi în salată împreună cu sare, ulei şi oţet de mere după gust. La sfârşit presari verdeaţa tăiată fin.
Poftă bună!
Ciorbă de Gâscă cu Borș și Legume
Ciorbă de Gâscă cu Borș și Legume din: carne de gasca, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, ardei gras, rosii in bulion, apa, sare, piper, leustean. Este o rețetă tradițională, profund înrădăcinată în bucătăria românească, care oferă o combinație reconfortantă de arome bogate și texturi variate. Acest fel de mâncare este perfect pentru zilele reci, […]