Salată de brânză şi smochine cu sos de miere
PrinteazaO reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere, frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai.
- 4 linguri de miere lichidă
- 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru
- 1 lingură oţet de mere
- 2 linguri ulei de rapiţă
- 2 linguri alune de pădure, prăjite şi tăiate nu foarte mic
- 1 bulb mic de fenicul, tăiat în felii foarte subţiri (cu o mandolină, dacă aveţi)
- 2 mâini de rucola
- 2 smochine proaspete
- 200g de brânză cu mucegai albastru, tăiată în felii subţiri
Mod de preparare:
Mierea se încălzeşte (nu trebuie să fiarbă) într-o crăticioară, împreună cu cimbrul. Apoi se lasă la răcit. Pentru dressing, se amestecă oţetul, uleiul şi se asezonează cu sare şi piper.
Înainte de servire, se amestecă alunele de pădure, feniculul şi rucola cu dressing-ul.
Pe fiecare farfurie se pun felii de brânză, o jumătate de smochină şi o mână de salată. La final, se stropesc brânza şi smochinele cu mierea aromată.
Salată de brânză şi smochine cu sos de miere
Pofta buna!
Branza cu smochine, nu multumesc! Zic pas