Salată cu brânză de vaci şi piersici
PrinteazaSalata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de dijon, miere si piper.
Ingrediente:
- 250 g fasole lata congelata
- 175 g fasole verde rupta in doua
- 115 g salata verde
- 40 g untisor
- 4 piersici coapte fara samburi si taiate in felii subtiri
- 450 g branza de vaci slaba
- 4 lingurite fulgi de migdale prajite
- un praf de ardei iute Cayenne
- fire de marar verde pentru ornat
Pentru dressing:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, coaja rasa si sucul
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 2 lingurite miere limpede
- 2 linguri marar verde tocat
- piper negru dupa gust
Mod de preparare:
pune fasolea lata intr-o oala cu apa clocotita si se fierbe 4 minute. adauga fasolea verde si se mai fierbe totul 1 minut.
scurg si se trec pe sub jet de apa rece.
Pentru a prepara dressingul, se pun intr-un castron uleiul, coaja rasa si zeama de lamaie, mustarul, mierea, mararul tocat si piperul negru.
amesteca bine.
adauga cele doua feluri de fasole, salata verde, untisorul peste dressing si se amesteca bine. impart legumele in patru farfurii.
aranjeaza feliile de piersici, iar pe deasupra se pune branza de vaci. Se presara fulgii de migdale si putin praf de ardei Cayenne.
orneaza cu fire de marar si se serveste.
Salată cu brânză de vaci şi piersici
Pofta buna!