Salată de broccoli cu migdale

Printeaza

O reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci, zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si betisoare de migdale.

Ingrediente:Salată de broccoli cu migdale

  • 1,2 kg broccoli
  • sare
  • 300 g ciuperci
  • zeama de la 1 lamaie
  • 100 g masline umplute cu ardei
  • 2 galbenusuri proaspete
  • 2 lingurite mustar dijon
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • putin zahar
  • piper alb macinat
  • nucsoara proaspat razuita
  • 1/4 l ulei din samburi de struguri
  • 4 lingurite otet din vin alb
  • 4 lingurite smantana grasa
  • 4 lingurite lapte
  • 2 lingurite busuioc taiat marunt
  • 3 lingurite unt
  • 200 g betisoare de migdale

 

Mod de preparare:

Frunzele de broccoli se desfac, tulpina se taie felii. Se fierb 3 minute în apă sărată, se răcesc bine, şi se lasă să se scurgă. Ciuper­cile se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Măslinele se taie în două.

Gălbenuşurile se amestecă cu muştar şi cu boia. Se condimentează cu telul se încor­porează şi uleiul. Se adaugă oţetul, smân­tână şi laptele. Broccoli, ciupercile, măslinele şi busuio­cul se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul marinat. Salata se aranjează pe far­furii.

Se încinge untul, beţişoarele de migdale se prăjesc şi se presară peste salată.

Salată de broccoli cu migdale

Salată de broccoli cu migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.