Salată de broccoli cu migdale
PrinteazaO reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci, zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si betisoare de migdale.
- 1,2 kg broccoli
- sare
- 300 g ciuperci
- zeama de la 1 lamaie
- 100 g masline umplute cu ardei
- 2 galbenusuri proaspete
- 2 lingurite mustar dijon
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- putin zahar
- piper alb macinat
- nucsoara proaspat razuita
- 1/4 l ulei din samburi de struguri
- 4 lingurite otet din vin alb
- 4 lingurite smantana grasa
- 4 lingurite lapte
- 2 lingurite busuioc taiat marunt
- 3 lingurite unt
- 200 g betisoare de migdale
Mod de preparare:
Frunzele de broccoli se desfac, tulpina se taie felii. Se fierb 3 minute în apă sărată, se răcesc bine, şi se lasă să se scurgă. Ciupercile se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Măslinele se taie în două.
Gălbenuşurile se amestecă cu muştar şi cu boia. Se condimentează cu telul se încorporează şi uleiul. Se adaugă oţetul, smântână şi laptele. Broccoli, ciupercile, măslinele şi busuiocul se pun într-un castron şi se amestecă cu sosul marinat. Salata se aranjează pe farfurii.
Se încinge untul, beţişoarele de migdale se prăjesc şi se presară peste salată.
Salată de broccoli cu migdale
Pofta buna!