Salată cu broccoli si ton
PrinteazaSalată cu broccoli si ton din: broccoli, migdale, ton in ulei, branza tofu, ulei de masline, suc de lamaie, apa, cartof, morcov, mustar dulce, ardei iute, sare, piper, cimbru, capere si masline.
Ingrediente:
- 500 g broccoli
- 75 g migdale
- doua conserve de ton in ulei
- 350 g branza tofu
- 100 ml ulei de masline
- 75 ml suc de lamaie
- 75 ml apa
- un cartof
- un morcov
- mustar dulce
- un ardei iute mic
- sare
- piper
- cimbru
- capere
- masline
Mod de preparare:
Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţele şi se fierb în apă cu sare.
Când sunt gata se pun într-un bol cu muştarul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, apa, sare şi piper după gust.
Se adaugă puţin cimbru, ardeiul iute curăţat de seminţe şi se pase’ază totul cu un blender până se obţine un sos omogen.
Dacă este prea gros se adaugă treptat apă călduţă, pânăj ajunge la consistenţa potrivită.
Broccoli se rupe în bucheţele mai rmici, se fierbe în apă cu sare, se sccurge, apoi se pune în boluri.
Tonul din conservă se scurge de ulei, se rupe în bucăţele mai rmici şi se pune peste broccoli.
Se presară brânza tofu tăiată cubuleţe, migdalele tocate mărunt şi cimbru după gust. Se toarnă deasupra sosul cald sau rece şi se serveşte salata imediat.
La salata se mai pot adauga capere sau masline fara samburi taiate rondele.
Salată cu broccoli si ton
Pofta buna!