Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

Printeaza

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjelSalata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

Ingrediente:

  • 4 ardei
  • 4 rosii mari
  • 8 castraveti
  • 4 cartofi
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • zeama de la 1-2 lamai
  • 150 g de branza telemea
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească.

Intre timp, se pregătesc celelalte ingrediente pentru salată. Se taie ardeii destul de mare, roşiile rondele, castra­veţii bucăţi la fel de mari, iar dacă sunt proaspeţi şi foarte mici, nu-i curăţaţi de coajă. Dacă sunt mai mari se curăţă.

Toate se pun într-un bol mai mare, se curăţă şi cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se adaugă peste celelalte ingre­diente.

Se pune uleiul, sarea şi zeama de lămâie după gust, iar brânza se rade în momen­tul când se serveşte. Se ornează cu busuioc verde şi pătrunjel tocate mărunt.

 

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel1.jpg   Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel2.jpg   Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel4.jpg   Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel5.jpg

Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel6.jpg   Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel7.jpg   Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.