Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel
PrinteazaSalata bulgareasca cu busuioc si patrunjel
Ingrediente:
- 4 ardei
- 4 rosii mari
- 8 castraveti
- 4 cartofi
- busuioc
- patrunjel verde
- 2 linguri de ulei de masline
- zeama de la 1-2 lamai
- 150 g de branza telemea
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească.
Intre timp, se pregătesc celelalte ingrediente pentru salată. Se taie ardeii destul de mare, roşiile rondele, castraveţii bucăţi la fel de mari, iar dacă sunt proaspeţi şi foarte mici, nu-i curăţaţi de coajă. Dacă sunt mai mari se curăţă.
Toate se pun într-un bol mai mare, se curăţă şi cartofii de coajă, se taie cubuleţe şi se adaugă peste celelalte ingrediente.
Se pune uleiul, sarea şi zeama de lămâie după gust, iar brânza se rade în momentul când se serveşte. Se ornează cu busuioc verde şi pătrunjel tocate mărunt.
Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel
Pofta buna!