Salata bulgareasca
PrinteazaSalata bulgareasca
- 300 g roşii
- 6 cartofi potriviţi
- 1 castravete
- 2 cepe roşii
- 2 ardei graşi
- 1 lingură oţet
- 3 linguri ulei
- sare, piper măcinat
- pătrunjel proaspăt
- salată verde tăiată fâşii
- brânză.
Preparare:
Cartofii se fierb în coajă şi se taie felii cât sunt încă fierbinţi. In timp ce fierb cartofii, se face un sos din ulei, oţet, sare şi piper, care se toarnă peste cartofi.
Când s-au mai răcit, se adaugă restul legumelortăiate felii subţiri. Salata se ornează după preferinţă cu brânză, pătrunjel proaspăt tocat sau salată verde.
Pofta buna!
Eu pun sunca de praga in salata bulgareasca, dar pot s-o fac si fara. Oricum, am inteles ca sunt foarte multe retete de salata bulgareasca.