Salată cu bulgur şi dovleac
PrinteazaO reteta de salata cu bulgur si dovleac din: bulgur, dovleac, ardei copti, lamaie, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper.
- 1 cana bulgur
- 500 g dovleac
- 2 ardei copti
- 1 lamaie
- ulei de masline
- patrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-un castron de ceramică şi toarnă peste el o cană cu apă fierbinte. Amestecă, acoperă şi lasă o oră la înmuiat. Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l în cubuleţe de 2 cm. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi un praf de sare şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie.
Dă la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră ori până s-a copt. După ce s-a răcorit, adaugă-l peste bulgur, deodată cu ardeiul copt potrivit porţionat, şi toarnă sosul vinegretă preparat din ulei, suc de lămâie după gust, sare şi piper.
Asezonează cu pătrunjel tocat mărunt şi serveşte de îndată.
Salată cu bulgur şi dovleac
Pofta buna!