Salată cu bulgur şi dovleac

Printeaza

O reteta de salata cu bulgur si dovleac din: bulgur, dovleac, ardei copti, lamaie, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:Salată cu bulgur şi dovleac

  • 1 cana bulgur
  • 500 g dovleac
  • 2 ardei copti
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-un castron de ceramică şi toarnă peste el o cană cu apă fierbinte. Amestecă, acoperă şi lasă o oră la înmuiat. Curăţă dovleacul de coajă şi taie-l în cubuleţe de 2 cm. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline şi un praf de sare şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie.

Dă la cuptorul încins în prealabil pentru o jumătate de oră ori până s-a copt. După ce s-a răcorit, adaugă-l peste bulgur, deodată cu ardeiul copt potrivit porţionat, şi toarnă sosul vinegretă preparat din ulei, suc de lămâie după gust, sare şi piper.

Asezonează cu pătrunjel tocat mărunt şi serveşte de îndată.

 Salată cu bulgur şi dovleac

Salată cu bulgur şi dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.