Salata cu bulgur, spanac si branza feta
PrinteazaSalata cu bulgur, spanac si branza feta din: dovleac, pasta de ardei iute, bulgur, zeama de lime, ceapa rosie, branza feta, coriandru, spanac, seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin.
Ingrediente:
- 1 dovleac, curatat de coaja si de seminte, apoi taiat in cuburi
- 2 linguri de pasta de ardei iute
- 100 g de bulgur
- zeama de la 2 lime
- 1 ceapa rosie, taiata in cubulete
- 3 linguri de branza feta faramitata
- 1 lingura de coriandru tocat
- 2 maini de spanac, tanar
- 50 g seminte de dovleac
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 190°C. Pune bucăţile de dovleac într-o tavă subţire de copt şl tăvăleşte-le prin pasta de ardei Iute şl prin puţină sare. Lasă-le să se coacă 30 de minute sau chiar mal mult, până devin aurii şl fragede.
Pune bulgurul într-o cratiţă, acoperă-l cu apă clocotită şi flerbe-l 15 minute, apoi scurge-l şi lasă-l să se răcească. Toarnă jumătate din cantitatea de zeamă de lime într-un adaugă bulgurul, brânza feta, dovleacul răcit, coriandrul şi spanacul.
Intr-o tigaie, prăjeşte uscat seminţele de dovleac timp de 3-4 minute, până încep să sară. Scoate-le din tigaie, tale echivalentul a 2 linguri de seminţe şi pune-le într-un bol. Pe restul presară-le peste salată. Adaugă restul de zeamă de lime la seminţele tocate din bol, alături de uleiul de măsline, de sare şi piper.
Amestecă ingredientele şi stropeşte salata cu acest dressing.
Salata cu bulgur, spanac si branza feta
Pofta buna!