Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi

Printeaza

Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi din: bulgur, telina apio, mar, zeama de lamaie, ulei de masline, alune de padure, ardei iute, seminte de rodie, patrunjel, menta si tarhon.

Ingrediente:

  • 20 g de bulgur
  • 1 telina Apio
  • 1 mar
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 mana de alune de padure prajite, tocate grosier
  • 1 ardei rosu iute, fara seminte, tocat
  • 1 mana seminte de rodie
  • cate 1 legatura mica de patrunjel, menta si tarhon, tocate

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-un vas încăpător şi toarnă peste el apă fiartă. Acoperă vasul cu folie alimentară şi lasă-l 30 de minute la înmuiat. Intre timp, feliază tulpinile de ţelină, iar frunzele taie-le grosier.

Taie mărul julienne şi pune-l în puţină zeamă de lămâie, ca să nu oxideze. într-un bol mai mic amestecă restul de zeamă de lămâie cu ulei şi asezonează pentru a prepara dressingul.

Cu mişcări fine, amestecă bulgurul cu o furculiţă. Adaugă ţelina feliată şi mărul, apoi presară nucile, ardeiul iute, seminţele de rodie şi ierburile. Stropeşte cu dressing şi amestecă totul cu grijă. Presară frunzele de ţelină şi serveşte.

Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna salata de bulgur

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.