Salata Caesar cu ciabatta

Printeaza

Salată Caesar cu ciabatta din: ansoa, otet, sos, mustar, ulei, usturoi, parmezan, ciabatta.

Ingrediente:Salata Caesar cu ciabatta

  • 2 fileuri de anşoa
  • 2 linguri de oţet din vin alb
  • 1/2 linguriţă de sos Worchestershire
  • 1 linguriţă de muştar
  • 150 ml de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • frunze de salata
  • 2 mâini de parmezan ras
  • crutoanele de ciabatta

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amestecă feliile de 1/2 ciabatta cu 2 linguri ulei de măsline şi se asezonează bine. Se aşază pe o tavă şi se coc până când devin crocante şi rumene – cam 10 minute.

Se pun 1 ou, 2 fileuri de anşoa, 2 linguri de oţet din vin alb, 1/2 linguriţă de sos Worchestershire şi 1 linguriţă de muştar într-un blender, se mixează, apoi se adaugă treptat 150 ml de ulei de măsline pentru a prepara dressingul cremos.

Se asezonează. Se freacă interiorul unui bol de salată cu 1 căţel de usturoi tăiat pe jumătate. Se aşază înăuntru frunze de salată şi dressingul.

Se amestecă, apoi se presară 2 mâini de parmezan ras şi crutoanele de ciabatta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.