Salata Caesar cu ciabatta
PrinteazaSalată Caesar cu ciabatta din: ansoa, otet, sos, mustar, ulei, usturoi, parmezan, ciabatta.
- 2 fileuri de anşoa
- 2 linguri de oţet din vin alb
- 1/2 linguriţă de sos Worchestershire
- 1 linguriţă de muştar
- 150 ml de ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi
- frunze de salata
- 2 mâini de parmezan ras
- crutoanele de ciabatta
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 170° C/gaz 5. Se amestecă feliile de 1/2 ciabatta cu 2 linguri ulei de măsline şi se asezonează bine. Se aşază pe o tavă şi se coc până când devin crocante şi rumene – cam 10 minute.
Se pun 1 ou, 2 fileuri de anşoa, 2 linguri de oţet din vin alb, 1/2 linguriţă de sos Worchestershire şi 1 linguriţă de muştar într-un blender, se mixează, apoi se adaugă treptat 150 ml de ulei de măsline pentru a prepara dressingul cremos.
Se asezonează. Se freacă interiorul unui bol de salată cu 1 căţel de usturoi tăiat pe jumătate. Se aşază înăuntru frunze de salată şi dressingul.
Se amestecă, apoi se presară 2 mâini de parmezan ras şi crutoanele de ciabatta.
Pofta buna!