Salată Caesar, reteta clasica

Printeaza

Salată Caesar, reteta clasica din: usturoi, ansoa, ou, mustar dijon, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, crutoane, salata, parmezan, sare, piper.

Salata Caesar este o rețetă clasică a bucătăriei americane, numită după celebrul bucătar italian Caesar Cardini.

Această salată este apreciată pentru aromele sale bogate și textura crocantă, fiind perfectă ca aperitiv sau ca fel principal. Mai jos găsești rețeta originală pentru Salata Caesar:

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi
  • 4 fileuri de anșoa
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe de muștar Dijon
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors
  • 1/2 ceașcă ulei de măsline extra virgin
  • 4 cești de crutoane (cuburi de pâine prăjită)
  • 1 capătă de salată romaine, spălată și ruptă în bucăți
  • 1/2 ceașcă de parmezan ras
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust

 

Mod de preparare:

Într-un bol, frecați cățeii de usturoi și anșoa cu o furculiță până se transformă într-o pastă fină.

Adăugați oul întreg, muștarul și sucul de lămâie în bolul cu pasta de usturoi și anșoa. Amestecați bine aceste ingrediente.

Începând să amestecați ușor, adăugați uleiul de măsline în fir subțire până când dressingul devine cremos și omogen. Puteți folosi un mixer cu tija pentru a face acest lucru mai ușor.

Adăugați crutoanele într-o tigaie uscată și prăjiți-le până devin aurii și crocante. Lăsați-le să se răcească.

Într-un bol mare, combinați frunzele de salată romaine cu jumătate din cantitatea de dressing și amestecați bine pentru a le acoperi uniform.

Adăugați parmezanul ras și crutoanele prăjite peste salată și amestecați din nou.

Adăugați sare și piper după gust și, dacă este necesar, adăugați mai mult dressing pentru a vă potrivi preferințelor.

Salată Caesar, reteta clasica

Informații nutriționale (aproximative) pentru o porție:

  • Calorii: 350-400 kcal
  • Carbohidrați: 15-20g
  • Proteine: 8-10g
  • Grăsimi: 30-35g

Salata Caesar este o salată bogată în arome, cu o combinație perfectă de umami dată de anșoa, aciditate dată de lămâie și crocanță dată de crutoane.

Este o rețetă clasică și delicioasă care poate fi servită ca aperitiv sau ca fel principal, completându-se cu ingredientele preferate.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Salata Caesar cu ciabatta

Salata Caesar cu ciabatta

Salată Caesar cu ciabatta din: ansoa, otet, sos, mustar, ulei, usturoi, parmezan, ciabatta. Ingrediente: 2 fileuri de anşoa 2 linguri de oţet din vin alb 1/2 linguriţă de sos Worchestershire 1 linguriţă de muştar 150 ml de ulei de măsline 1 căţel de usturoi frunze de salata 2 mâini de parmezan ras crutoanele de ciabatta […]

Reteta_salata_caesar

Reteta salata caesar

Reteta salata caesar din: salata verde, paine, slanina, salota, usturoi, unt, ulei, mustar, miere, smantana, verdeata, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 1 salată verde 2 felii de pâine albă 175 g slăninuţă 1 şalotă 1 căţel de usturoi 20 g unt 4 linguri de ulei 4 linguri de muştar 4 linguri de miere 75 ml smântână […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.