Salata Caesar
PrinteazaSalata Caesar
- 1 căpăţână de salată verde
- 1 ou fiert cu gălbenuşul moale
- 4-5 sardele
- 2 felii bacon
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 3 linguri parmezan ras
- 2 felii franzela
- 1 catel usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- cateva boabe de mustar
- sare, piper
Salata verde se spală şi se lasă la scurs pe un grătar. Se rupe bucăţi şi se pune într-un castron mai mare. Sardelele se rup în bucăţi foarte mici şi se amestecă uşor cu gălbenuşul frecat cu 2 linguri de ulei de măsline, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper după gust.
La sfârşit se adaugă şi o lingură de parmezan ras şi se toarnă peste salata verde. Se amestecă uşor şi se pune în două castroane mai mici. La fiecare porţie se mai pun crutoanele, baconul tăiat cubuleţe şi câte o lingură de parmezan ras presărat deasupra.
Pentru crutoane, se freacă o tigaie cu o căpăţână de usturoi taiata in jumatati, apoi se prajesc in cubuletele de paine.
Pofta buna!
Am vazut asa multe retete de salata Caesar incat nu stiu care este cea originala. N-am auzit insa sa se faca cu sardele. Poate o sa incerc asa.