Salata Caesar cu ansoa si parmezan

Printeaza

Salata Caesar cu ansoa si parmezan din: salate romane, fileuri de anşoa, oua, parmezan, usturoi, suc de lamaie, sos Worcestershire, muştar gastronomic, ulei de măsline, sare, piper, pâine uscată sau rondele dintr-o baghetă, ulei de măsline.

Ingrediente:Salata_Cezar_cu_ansoa_si_parmezan

  • 2 salate romane
  • 8 fileuri de anşoa
  • 2 ouă şi 2 gălbenuşuri
  • 50 g de parmezan ras
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de sos Worcestershire
  • 1 linguriţă de muştar gastronomic
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper râşnit

Pentru crutoane:

  • 3 felii de pâine uscată sau 6 rondele dintr-o baghetă
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Curăţaţi salatele, desprinzând foile mari şi verzi, spălaţi-le cu grijă, zvântaţi-le, apoi tăiaţi-le fâşiuţe şi plasaţi-le într-o salatieră.

Puneţi la fiert cele două ouă în apă clocotită (în care aţi aruncat şi un praf de sare), timp de 5 minute.

După aceea, răciţi-le sub jet de apă rece, apoi îndepărtaţi-le coaja.

Bateţi (sau striviţi în mojar) 4 fileuri de anşoa cu două gălbenuşuri, par­mezan, usturoi curăţat, lămâie, muş­tar, sos Worcestershire, sare, piper şi ulei de măsline, apoi turnaţi sosul pe salată şi amestecaţi totul cu grija.

Prăjiţi pâinea tăiată cubuleţe, în puţin ulei de măsline.

Apoi aşezaţi, crutoanele peste salată, precum şi ouăle moi, tăiate în bucăţi, dar şi restul fileurilor de anşoa.

Salata Cezar cu ansoa si parmezan

Salata_Cezar_cu_ansoa_si_parmezan

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Salata Caesar

Salata Caesar din: salata verde, nuci de pin, parmezan, piper, ou, usturoi, sare de mare, mustar, suc de lamaie, ulei de masline. Poate te intereseaza si: salata caesar cu pui Salata Caesar cu ciabatta salata caesar   Ingrediente:  2 salate verzi, maruntite ¼ ceașcă nuci de pin ¼ ceasca parmezan ras piper negru proaspăt măcinat […]

 

Salata chinezeasca aromata

Retete salate: salata caesar cu pui

Retete salate: salata caesar cu pui din: salata, crutoane, carne de pui, parmezan, suc de lamaie, usturoi, branza, sos Worcestershire. Ingrediente: salată Romaine crutoane din pâine integrală o ceaşcă de pui o mână de parmezan ras un sfert de ceaşcă de ulei de măsline extravirgin sucul de la o lămâie doi căţei de usturoi şase […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sa fac si eu salata, sa vedem ce ti-a iesit aici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.