Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute din: calamar, sare, piper negru, fasole cannellini, ardei iuţi proaspeţi, rucola, lămâie verde sau galbena, ulei de măsline, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
1 kg calamar, tranşat şi curăţat de intestine
sare şi piper negru proaspăt măcinat
conservă de 400 g de fasole cannellini
2 ardei iuţi proaspeţi, unul roşu şi unul verde
2 mâini bune de rucola
sucul de la 2 lămâi verzi sau de la 1 lămâie galbenă
ulei de măsline
ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Crestaţi calamarul uşor, în formă de zigzag. Daţi-l deoparte până încingeţi foarte, foarte tare o tigaie grill.
Puteţi folosi la fel de bine un wok sau un grill.
Asezonaţi puţin calamarul chiar înainte de a-l găti, apoi puneţi-l în tigaie.
După un minut ar trebui să fie bine rumenit, aşa că întoarceţi-l şi pe cealaltă parte şi mai lăsaţi-l să stea un minut, după care scoateti-l din tigaie şi puneţi-l deoparte. încălziţi fasolea cannellini şi puneţi-o într-un bol.
Adăugaţi ardeii iuţi feliaţi, împreună cu rucola, sucul de lămâie şi uleiul de măsline, apoi asezonaţi.
Tăiaţi calamarul în diverse forme şi amestecaţi-l cu restul ingredientelor.
Puţin ulei de măsline extravirgin picurat pe deasupra va desăvârşi minunat această salată.
Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute
Salata de calamar cu sparanghel din: inele de calamar, salata verde, rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g inele de calamar 500 g mix de salată verde, rucola și iceberg 5 fire sparanghel 1 morcov 2 roșii ½ lămăie […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.