Salata de calamar cu sparanghel

Printeaza

Salata de calamar cu sparanghel din: inele de calamar, salata verde, rucola, iceberg, sparanghel, morcov, rosii, coaja de lamaie, suc de lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Salata de calamar cu sparanghel

  • 500 g inele de calamar
  • 500 g mix de salată verde, rucola și iceberg
  • 5 fire sparanghel
  • 1 morcov
  • 2 roșii
  • ½ lămăie coaja rasă și sucul
  • ¼ linguriță chimen
  • 1 linguriță boia dulce
  • 6 linguri ulei măsline
  • 3 căței usturoi pisați
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Coaja și sucul de lămâie se amestecă cu chimenul, boiaua, uleiul de măsline, usturoiul, sare și piper.

În amestecul obținut se pun inelele de calamar și se lasă la frigider.

După acest timp, se taie morcovii bețișoare și sparanghelul în jumătăți.

Se pune apă la fiert, iar când fierbe se pun sparanghelul și morcovii cu puțină sare.

Se scot după 10 minute. Se încinge uleiul într-o tigaie și se călesc morcovii și sparanghelul timp de 5-6 minute.

Calamarii se pun pe grătar, fără a mai adăuga ulei și se lasă pe ambele părți 3-4 minute.

Când sunt gata, se amestecă cu salata spălată în prealabil, cu sparanghelul, morcovul și roșiile tăiate felii.

Se stropește salata cu marinada.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata

Calamari crocanti cu salata din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Ingrediente: 400 g de calmari mici, curăţaţi 1/2 de linguriţă de boabe de piper de Sichuan 1 linguriţă de […]

 

Salata de calamar cu sos

Salata de calamar cu sos

Salata de calamar cu sos din: calamari, ardei, smantana, usturoi, mere, ghimbir, lamai, sos de soia, miere, ulei, sare, piper. Ingrediente: 6-8 calamari 100 ml smîntînă un ardei iute doi căţei de usturoi două mere ghimbir ras două lămîi 100 ml apă sos de soia două linguri de miere 4 linguri de ulei de măsline […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.