Salata cu calamar
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu calamar, salata verde, sparanghel, morcov, rosii, lamaie, chimen, boia dulce, ulei de masline, usturoi, ulei de masline.
Poate te intereseaza si:
- Salata de calamar cu fasole cannellini, rucola si ardei iute
- Salata de calamar cu avocado si coriandru
- Salata de legume si calamari
- Salată grecească de calamari
- 500 g inele de calamar
- 500 g mix de salată verde, rucola şi iceberg
- 5 fire de sparanghel
- 1 morcov
- 2 roşii
- 1/2 lămăie (coajă rasă şi sucul)
- 1/4 linguriţă de chimen
- 1linguriţă boia dulce
- 6 linguri de ulei măsline
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Coaja şi sucul de lămâie se amestecă cu chimenul, boiaua, uleiul de măsline şi usturoiul. Se adaugă inelele de calamar şi se lasă la frigider, maximum o oră.
După, se taie morcovii beţişoare şi sparanghelul înjumătăţi. Se pune apă la încălzit, iar când fierbe, se adaugă, pentru 10 minute, sparanghelul şi morcovii cu puţină sare. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc morcovii şi sparanghelul timpde5-6 minute.
Calamarii se pun pe grătar şi se lasă pe ambele părţi 3-4 minute. Se amestecă cu salata spălată în prealabil, cu sparanghelul, morcovul şi roşiile feliate.
Se stropeşte salata cu marinată şi se serveşte alături de felii groase de lămâie.
Salata cu calamar
Pofta buna!
Foarte buna salata cu calamar