Calamari la gratar cu sos din: calamari, rosii, telina, rucola, capere, ulei de masline extravirgin, lamaie, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 8 calamari 4 roşii 1 tijă de ţelină 150 g rucola 20 g capere din conservă, desărate 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 lămâie boia iute sare şi piper Mod de […]
Salata de calamari
PrinteazaSalata de calamari din: zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, sare, piper, calamari, ardei iute, capere, ghimbir, ulei de masline, telina.
- zeama a doua lamai
- 6 catei de usturoi pisati
- jumatate de legatura de patrunjel sau busuioc tocata
- sare si piper dupa gust
- un kilogram si jumatate de calamari
- un ardei iute feliute
- o mana de capere scurse
- o lingurita de ghimbir ras
- 3 linguri ulei de masline
- 4 tulpini de telina tocate
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un bol zeama de lămâie, usturoiul, ghimbirul, pătrunjelul sau busuiocul, sare şi piper.
Turnaţi încet uleiul de măsline şi încorporaţi. Separat, fierbeţi apă şi adăugaţi calamarii. Fierbeţi 3 minute, până se înmoaie, şi scurgeţi.
Adăugaţi în bolul cu dressing, împreună cu telina tocată şi ardeiul feliuţe.
Amestecaţi şi daţi la frigider o oră. Garnisiţi cu câteva capere şi serviţi.
Salata de calamari
Pofta buna!
poate iti place si:
Calamari cu legume din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g calamari 100 g făină 3 ouă bătute 150 g pesmet 250 ml ulei 500 g roşii 2 ardei 1 căţel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se condimentează cu sare si piper rondelele de calamar; se trec […]
Pofta buna!