Salata calda cu carne de miel si feta din: muschi de miel, dovleac, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, cimbru, sare, piper, miere, spanac, feta, ulei de masline. timp de preparare 35 minute, timp de gatire 20 minute, 4 portii. Ingrediente: 2 bucati muschi de miel 500 gr dovleac, fara seminte si curatat 2 dovlecei, […]
Salata calda cu alune
PrinteazaSalata calda cu alune din: portocala, morcovi, ceapa, ulei, varza, miere, alune, sare, piper.
- 1 portocală roşie
- 1 kg de morcovi feliaţi
- 3 cepe mici, tăiate în bucăţi
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 varză roşie medie, tocată
- 1 lingură de miere
- 50 g de alune de pădure mărunţite şi prăjite
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un vas mediu, se adaugă morcovii, ceapa, zeama şi pulpa de la portocală (se păstrează sucul de la o jumătate de portocală într-un bol separat) şi 3 linguri de ulei de măsline. Se asezonează cu sare şi piper.
Se încălzeşte cuptorul şi se dă preparatul la cuptor până când morcovii se înmoaie circa 20 minute).
Se amestecă sucul de portocale rămas cu 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de miere.
Intr-un bol sau o farfurie adâncă, se aşază un pat de varză tocată, după care se adaugă amestecul de morcovi şi ceapă şi se presară alunele de pădure. La final, adăugăm sosul şi puţină sare pe deasupra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Salata calda de spanac cu orz
Pofta buna!