Salată caldă aromată
PrinteazaO reteta delicioasa de salata cu: castraveti, naut, rosii, ardei capia, boabe de porumb, seminte susan, otet balsamic, ulei de masline, pudra de curry, ulei de porumb, marar, patrunjel, sare, piper.
- 3 castraveţi verzi
- 200 g năut
- 4 roşii
- 3 ardei capia
- 150 g boabe de porumb din conservă
- o lingură cu seminţe de susan
- 60 ml oţet balsamic
- 40 ml ulei de măsline
- pudră de curry
- ulei de porumb
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat cu o seară înainte ca să fiarbă mai repede, se clăteşte cu apă rece, se fierbe cu puţină sare şi se pune la rece într-un castron.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală, se taie cuburi sau felii subţiri. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie, se pune năutul, ardeii şi un sfert de linguriţă cu pudră de curry. Se călesc câteva minute la foc iute, se opreşte focul şi se pun într-un castron. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate în bucăţi mai mici, castraveţii verzi tăiaţi cubuleţe, boabele de porumb scurse de apă şi seminţele de susan.
Se adaugă oţetul balsamic şi o lingură cu ulei de porumb, mărar şi pătrunjel tocat, sare şi piper după gust. Se amestecă totul şi se serveşte imediat.
Salată caldă aromată
Pofta buna!