Salata calda asortata
PrinteazaSalata calda asortata din: spanac, nasturel/valeriana, ceapa, ardei, usturoi, sparanghel, ulei, fasole, mazare, busuioc, oua, zeama de lamaie, sare, piper.
- 1 mână de spanac
- 1 mână de năsturel/valeriană
- 2 fire de ceapă
- 1/2 ardei roşu
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de sparanghel
- 50 ml ulei
- 300 g fasole fava (bob)
- 150 g mazăre păstăi
- 1 lingură de busuioc tocat
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 4 ouă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte ceapa tocată, ardeiul tăiat fâşii, usturoiul şi sparanghelul tăiate bucăţi. Pune capacul şi înăbuşă-le la foc potrivit, până când sparanghelul se pătrunde, dar rămâne al dente.
Separat, fierbe la abur fasolea fava şi mazărea. Scoate-le într-un bol (trece-le printr-un jet de apă rece ca să-şi păstreze culoarea) şi amestecă-le cu legumele călite.
Adaugă verdeţurile proaspete (năsturelul/valeriana şi busuiocul), stropeşte cu zeamă de lămâie şi potriveşte de sare şi piper. Serveşte salata caldă, cu ou poşat deasupra.
Salata calda asortata
Pofta buna!