Salata calda de caracatita

Printeaza

Salata calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi, patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:

  • 1 kg caracatita proaspata
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 300 g baby cartofi
  • 200 g morcovi
  • 200 g grame patrunjel proaspat
  • 1 lamaie
  • 2 cl ulei de masline extravirgin

 

Mod de preparare:

Fierbeţi caracatiţa într-o oală mare, cu apă, împreună cu morcovii şi ţeli­na, aproximativ 45 minute.

Se scurge caracatiţa într-o strecurătoare şi se lasă să ajungă la temperatura camerei, după care se pune într-un bol.

Se marinează ardeiul gras cu sare de mare şi ulei de măsline extra virgin, după care se coc aproximativ 25 minute la 180 C.

Se răcesc la temperatura ca­merei, se curăţă de coajă şi se taie julienne.

Se fierb cartofii în apă sărata aproximativ 15 minute, se scurg şi se taie.

Se marinează caracatiţa cu ulei de măsline şi suc de lămâie preţ de o jumătate de oră, se adaugă sare, pi­per şi pătrunjel proaspat.

Se aplică aceeaşi procedură şi fâşiilor de ardei gras şi cartofilor.

Se încălzesc tenta­culele de caracatiţă pe grill şi se pun peste ardei si cartofi.

 

Salata calda de caracatita

Salata_calda_de_caracatita

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.