Salata calda de caracatita
PrinteazaSalata calda de caracatita din: caracatita, ardei gras, baby cartofi, morcovi, patrunjel, lamaie si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente:
- 1 kg caracatita proaspata
- 1 kg ardei gras rosu
- 300 g baby cartofi
- 200 g morcovi
- 200 g grame patrunjel proaspat
- 1 lamaie
- 2 cl ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Fierbeţi caracatiţa într-o oală mare, cu apă, împreună cu morcovii şi ţelina, aproximativ 45 minute.
Se scurge caracatiţa într-o strecurătoare şi se lasă să ajungă la temperatura camerei, după care se pune într-un bol.
Se marinează ardeiul gras cu sare de mare şi ulei de măsline extra virgin, după care se coc aproximativ 25 minute la 180 C.
Se răcesc la temperatura camerei, se curăţă de coajă şi se taie julienne.
Se fierb cartofii în apă sărata aproximativ 15 minute, se scurg şi se taie.
Se marinează caracatiţa cu ulei de măsline şi suc de lămâie preţ de o jumătate de oră, se adaugă sare, piper şi pătrunjel proaspat.
Se aplică aceeaşi procedură şi fâşiilor de ardei gras şi cartofilor.
Se încălzesc tentaculele de caracatiţă pe grill şi se pun peste ardei si cartofi.
Salata calda de caracatita
Pofta buna!