Salată caldă de cartofi noi cu şuncă şi brânză
PrinteazaO reteta delicioasa de salata calda de cartofi noi cu sunca si branza din: cartofi noi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, sunca afumata, ciuperci, mustar boabe, otet de vin rosu, nasturel, frunze de spanac si branza cu mucegai.
- 500g de cartofi noi, înjumătăţiţi
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 cepe roşii, tăiate în 6 bucăţi fiecare
- 4 felii de şuncă afumată, tăiată bucăţi mari
- 140 g de ciuperci, feliate
- o lingură de muştar boabe
- o lingură de oţet din vin roşu
- 100 g de amestec măcriş de baltă (năsturel) şi frunze de spanac
- 85 g de brânză cremoasă cu mucegai
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220ºC. Se aşază cartofii într-o tavă şi se freacă cu o lingură de ulei şi puţină sare. Se coc 20 de minute, apoi se adaugă bucăţile de ceapă şi se amestecă bine.
Se mai lasă la cuptor încă 20 de minute până ce cartofii capătă o culoare aurie, iar ceapa se înmoaie şi se caramelizează. Se scot şi se lasă să se răcorească.
Se încinge o tigaie şi se sotează şunca până devine crocantă. Se adaugă feliile de ciuperci şi se lasă aprox. 5 minute până se înmoaie.
Între timp, se prepară sosul. Se amestecă un strop de apă cu muştarul, oţetul şi lingura de ulei rămasă. Se pun într-un bol mare cartofii, ceapa, şunca şi ciupercile împreună cu verdeţurile, se toarnă sosul şi se amestecă.
Se împarte întreaga cantitate la 4 farfurii şi se presară deasupra bucăţele de brânză.
Salată caldă de cartofi noi cu şuncă şi brânză
Pofta buna!