Salată caldă de cartofi cu şniţele vieneze
PrinteazaO reteta delicioasa de salata calda de cartofi cu snitele vieneze din: cartofi, sare, chimen, ceapa, ulei, supa de pasare, otet de vin alb, mustar iute, piper, boia dulce, unt, muschi de vitel, oua, coaja de lamaie, faina si lamaie.
- 1 kg cartofi roşii
- sare
- 1 linguriţă chimen
- 1 ceapă mică
- 250 ml ulei
- 350 ml supă de pasăre
- 3 linguri oţet de vin alb
- 1 linguriţă muştar iute
- piper
- 1 praf boia dulce
- 1 praf zahăr
- 3 linguri unt topit şi răcorit
- 8 felii subţiri de muşchi de viţel (cca 60 g fiecare)
- 2 ouă
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 lingură smântână
- 80 g făină
- 200 g pesmet felii de lămâie pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare şi chimen cca 25 min. Se lasă să se răcorească puţin şi se deco- jesc; se taie apoi felii subţiri.
Se toacă ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei.
Se încălzeşte supa; se adaugă oţet, muştar, sare, piper, boia şi zahăr.
Se toarnă peste cartofi şi se amestecă. Se adaugă ceapa şi untul (topit şi răcit).
Se bat şniţelele, se sărează şi se piperează. Se bat ouăle cu piper şi coajă de lămâie.
Se înglobează smântână.
Şniţelele se tăvălesc mai întâi prin făină, apoi prin ouă şi pesmet.
Se prăjesc în restul de ulei 6 min. Se servesc cu salata de cartofi şi se ornează cu felii de lămâie.
Salată caldă de cartofi cu şniţele vieneze
Pofta buna!