Salată caldă cu ansoa
PrinteazaSalată caldă cu ansoa
Ingrediente:
- 800 g fasole verde congelată
- 4 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 100 g arpagic murat
- 200 g fileuri de anşoa în ulei
- doi ardei capia
- două linguri de oţet balsamic
- sare, piper
- pătrunjel
- măsline negre
- capere
Preparare:
Fasolea se decongelează, se fierbe în apă cu puţină sare, se scoate cu o spumieră şi se pune într-o strecurătoare. Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pasează într-un castronel cu puţină sare.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se pun usturoiul şi pătrunjelul tocat, sarea şi piperul. Se călesc timp de două minute la foc potrivit, se dă tigaia la o parte şi se ţine la cald.
Arpagicul se scurge de apă, se taie în bucăţi mici şi se lasă într-un castron.
Se adaugă fasolea verde, sosul de usturoi cu pătrunjel, ardeii capia spălaţi, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii subţiri.
Se toarnă oţetul balsamic, se presară pătrunjelul tocat, se mai potriveşte gustul cu sare şi piper. Se amestecă, se adaugă fileurile de anşoa şi se serveşte.
Salată caldă cu ansoa
Pofta buna!
Sunt innebunita dupa ansoa.