Salata calda cu farfalle
PrinteazaSalata calda cu farfalle din: piept de pui, paste farfalle, rosii cherry, rucola, dovlecel, ciuperci, patrunjel, sare, piper si ulei de masline.
- 1 piept de pui
- 250 g paste farfalle
- 8-10 roşii cherry
- 1 mână de rucola
- 1 dovlecel
- 1 conservă cu ciuperci feliate
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper proaspăt
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
Mod de preparare:
Pune 1 litru de apă la fiert cu puţină sare, iar când clocoteşte, adaugă pastele şi fierbe-le după instrucţiunile de pe ambalaj.
Taie carnea în fâşii de 2-3 cm, iar dovlecelul, în felii de aceeaşi grosime şi pune-le pe plita încinsă. Nu pune sare pe carne şi pe feliile de dovlecel, ci sare grunjoasă direct pe plita încinsă, apoi adaugă carnea si dovlecelul.
Când sunt gata prăjite, pune-le într-un castron mare şi adaugă farfalele fierte şi scurse de apă, roşiile cherry tăiate în jumătăţi, ciupercile scurse şi spălate şi frunzele de rucola.
Amestecă totul cu grijă, ca să nu le zdrobeşti, drege gustul de sare şi adaugă uleiul de măsline. Amestecă uşor, presară pătrunjelul tocat şi serveşte.
Pofta buna!