Salata calda cu fructe de mare si sos de capere si usturoi
PrinteazaSalata calda cu fructe de mare si sos de capere si usturoi din: oua, fructe de mare, boabe de fasole albă, suc de lămâie, ulei de măsline virgin, chili, sare, pâine, oţet de vin alb, usturoi, fileuri de sardele, capere, ulei de măsline, piper.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 800 g fructe de mare (sepii, midii, creveţi, crabi)
- 400 g boabe de fasole albă din conservă
- 1/2 lingură suc de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline virgin
- 1 praf chili
- sare
Ingrediente pentru sos:
- 70 g pâine fără coajă
- 50-65 ml oţet de vin alb
- 1 căţel de usturoi tocat
- 3 linguriţe fileuri de sardele
- 2 linguriţe capere
- 5 linguri pătrunjel tocat
- 120 ml ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
Se prepară sosul: se dă pâinea prin maşina de tocat carne. Se adaugă oţet, usturoi şi restul de ingrediente. Şe pasează până ce ia naştere o pastă. Se aşază întF-un borcan ermetic şi se păstrează la frigider.
Se fierb ouăle tari cca 8-9 min. Se scurg şi se trec prin jet de apă rece. Se lasă să se răcească şi se deco- jesc; se taie în două.
Fructele de mare se spală sub jet de apă rece şi se fierb la abur cca 3-4 min.
Se scurge conserva de boabe de fasole. Fructele de mare calde se amestecă împreună cu sucul de lămâie, ulei, chili, sare şi boabe de fasole.
Se împarte în . farfurii, se aşază jumătăţi de ouă şi se stropesc cu sos. Salata caldă se serveşte imediat, ornată cu capere sau verdeaţă proaspătă.
Salata calda cu fructe de mare si sos de capere si usturoi
Pofta buna!
O sa icnerc si eu salata asta