Salată caldă cu năut şi vinete

Printeaza

Salată caldă cu năut şi vinete

Ingrediente:Salată caldă cu năut şi vinete

  • două vinete
  • o conservă de fasole albă
  • o conservă de fasole roşie
  • o conservă de năut
  • ceapă verde
  • două conserve de roşii
  • un ardei iute
  • o ceapă albă
  • doi ardei graşi
  • ulei
  • o legătură de mărar
  • sare, piper
  • 50 g măsline verzi fără sâmburi

Preparare:

Ardeii graşi, ardeiul iute şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până când s-au înmuiat. Se adaugă roşiile din conservă, sarea şi piperul. Se fierb timp de 15-20 de minute, se toarnă într-un vas şi se pasează.

Vinetele se spală, se taie în rondele subţiri şi se presară sare. Se lasă deoparte timp de 15 minute, se scurg apoi de suc, se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră.

Se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Legumele din conservă se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se pun într-un castron. Se amestecă bine cu sare, piper, mărar şi ceapă verde tocată. Se adaugă rondelele de vinete, se amestecă şi se serveste salata împreună cu sosul de roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O combinatia interesanta de naut cu vinete. Are in gust aparte. Merita sa incercati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.