Salata calda cu oua si cartofi
PrinteazaSalata calda cu oua si cartofi din: cartofi, praz, oua, ceapa, maioneza, mustar, sare, piper.
- 3-4 cartofi mari
- 1 fir de praz
- 3 ouă fierte
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri maioneză
- 1 lingură muştar Dijon
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă. Cel mai bine ar fi să foloseşti cartofi roşii, pentru că nu se vor sfărâma când amesteci salata. Ca să-i cureţi mai repede, crestează-i înainte pe mijloc, de jur împrejur.
Fierbe ouăle tari, aproximativ 8-10 minute după ce apa dă în clocot. Taie prazul rondele cât mai fine, numai partea albă. Taie şi ceapa verde rondele fine.
Curăţă cartofii, când s-au răcorit, şi taie-i cuburi mai măricele. Procedează la fel cu ouăle. Amestecă totul într-un castron mai mare. Sărează, piperează după gust, apoi adaugă muştarul şi maioneza. Amestecă din nou, uşor.
Serveşte salata caldă cu frunze de ceapă verde deasupra.
Pofta buna!