Salata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan
PrinteazaSalata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan din: ciabatta, ulei de masline, usturoi, sare de mare, piper, pancetta, bacon, suc de lamaie, oua, rucola, laptuca, parmezan.
- 1 chifla ciabatta
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi, decojit si feliat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- 12 felii de pancetta sau bacon
- sucul de la 1 lamaie
- 4 oua
- 3 maini frunze de rucola
- 1 laptuca
- 100gr parmezan
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200°C. Indepartati coaja feliei de ciabatta si aruncati-o, apoi rupeti painea in bucati de grosimea unui deget. Puneti bucatile intr-o tava, stropiti-le cu putin ulei de masline, amestecati-le cu feliile de usturoi si asezonati cu sare si piper.
Coaceti 10 minute, pana cand painea devine crocanta, apoi asezati feliile de pancetta peste paine si mai coaceti inca 5 minute, pana cand se rumenesc si acestea. Faceti un sos din sucul de lamaie si din 8 linguri de ulei, apoi stropiti continutul tavii cu acest sos.
Separat, puneti la fiert un vas mare cu apa nesarata, intr-un castron mare, amestecati laolalta frunzele de rucola si de laptuca, peste pancetta cu paine si sos, apoi impartiti continutul in 4 farfurii.
Cand apa din vas da in clocot, puneti in ea cele 4 oua, dupa ce le-ati scos din coaja. Lasati-le sa fiarba 4 minute. Puneti cate 1 ou peste fiecare portie de salata si radeti deasupra parmezanul.
Salata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan
Pofta buna!