Salata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan

Printeaza

Salata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan din: ciabatta, ulei de masline, usturoi, sare de mare, piper, pancetta, bacon, suc de lamaie, oua, rucola, laptuca, parmezan.

Ingrediente: Salata_calda_cu_paine_pancetta_ou_si_parmezan

  • 1 chifla ciabatta
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, decojit si feliat
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 12 felii de pancetta sau bacon
  • sucul de la 1 lamaie
  • 4 oua
  • 3 maini frunze de rucola
  • 1 laptuca
  • 100gr parmezan

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200°C. Indepartati coaja feliei de ciabatta si aruncati-o, apoi rupeti painea in bucati de grosimea unui deget. Puneti bucatile intr-o tava, stropiti-le cu putin ulei de masline, amestecati-le cu feliile de usturoi si asezonati cu sare si piper.

Coaceti 10 minute, pana cand painea devine crocanta, apoi asezati feliile de pancetta peste paine si mai coaceti inca 5 minute, pana cand se rumenesc si acestea. Faceti un sos din sucul de lamaie si din 8 linguri de ulei, apoi stropiti continutul tavii cu acest sos.

Separat, puneti la fiert un vas mare cu apa nesarata, intr-un castron mare, amestecati laolalta frunzele de rucola si de laptuca, peste pancetta cu paine si sos, apoi impartiti continutul in 4 farfurii.

Cand apa din vas da in clocot, puneti in ea cele 4 oua, dupa ce le-ati scos din coaja. Lasati-le sa fiarba 4 minute. Puneti cate 1 ou peste fiecare portie de salata si radeti deasupra parmezanul.

Salata calda cu paine, pancetta, ou si parmezan

Salata_calda_cu_paine_pancetta_ou_si_parmezan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.