Salata calda cu peste

Printeaza

Salata calda cu peste din: orez, pulpa de dovleac, ciuperci, peste, usturoi, ceapa, vin, sos de soia, pura de curcuma, ulei, unt, combrisor, sare, piper.

Ingrediente:Salata_calda_cu_peste

  • 100 g orez basmati
  • 250 g pulpă de dovleac
  • 1 lingură de ciuperci uscate
  • 300 g file de peşte alb
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 linguriţă pudră de curcuma
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de unt
  • sare
  • piper
  • cimbrişor

Mod de preparare:

Pune la fiert dovleacul tăiat cubuleţe şi fierbe la foc mic. Tine ciupercile în apă clocotită până se înmoaie.

Pune orezul la fiert în 300 ml de apă clocotită, în care adaugi unt şi sare, şi lasă la foc iute să absoarbă apa. Taie peştele şi marinează-l 5 minute în sos de soia şi praf de curcuma.

Incinge uleiul şi căleşte ceapa tăiată julien împreună cu usturoiul tocat. Adaugă ciupercile scurse, peştele şi rumeneşte-le, apoi adaugă vinul şi lasă pe foc până scade.

Când e gata orezul, adaugă dovleacul fiert, peştele cu ciupercile. Asezonează cu piper măcinat şi cimbrişor.

Salata calda cu peste

Salata_calda_cu_peste

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.